dilluns, 29 de setembre de 2008

ARTICLE DE LA CARME DUCH

Com l'article de l'Emi, aquest tampoc ha estat publicat (encara?), tot i ser d'una regidora a l'Ajuntament de la nostra ciutat i haver-lo enviat a:

'tv3tarragona@tvcatalunya.com'
'tarragona@avui.com'
'lcasas@ondarambla.com'
'jsalvat@aqui.cat'
'amartin@aqui.cat'
'jimenez@mestarragona.com'
'icasadevall.efe@gmail.com'
'mfernandez@elpunt.com'
'tarragona@elpunt.com'
'nuriavalls@terra.es'
'informatiustgn@ondacero.es'
'infotarragona@ondarambla.com'
'tarragona@cadenaser.com'
'redaccio@tarragonaradio.cat'
'tarragona@diaridetarragona.com'
'campdetarragona@intracatalonia.com'
'josepe@aqui.cat'
'redaccio@cctarragona.com'
'informatiustarragona@catradio.com'
'juliagigu@hotmail.com'
'tarragona@cadenacope.net'
'tottarragona@tottarragona.cat'

Ara bé, si per alguna cosa s'ha de caracteritzar el NOSTRE bloc, el NOSTRE mitjà de comunicació (tot i que sigui intern), és per donar opinió a tots els corrents de la Banda (o, si més no, a tothom qui enviï algun article, que no és que n'arribin gaires...), per tant, aquí el teniu:


DISCULPES

Disculpes a la Banda Unió Musical d’Alberic, per la poca atenció que han rebut durant el decurs de la visita guiada a la ciutat, ja que eren unes 120 persones i han disposat d’un únic guia per mostrar la nostra ciutat i rebre la habitual informació d’interès dels indrets més destacats que tenim a la nostra ciutat. Disculpes per haver permès que es realitzés el seu concert en un escenari tant inadequat, i disculpes per no haver estat a l’alçada de l’atenció rebuda a la Ciutat d’Alberic, quan la Banda Unió Musical de Tarragona els varen visitar el passat 28 de juny.

Disculpes a tots els ciutadans i ciutadanes que habitualment gaudeixen amb els concerts de la BUMT, i que pensaven que aquest concert de celebració dels 15 anys, seria un concert de la categoria dels que ens tenen habituats a sentir, i en canvi en aquesta ocasió el consistori ha cregut convenient, que el lloc idoni per fer aquest concert era la Plaça de la Font, en un escenari on a part d’estar a uns dos metres de terra, amb la conseqüent pèrdua de so, també podíem gaudir de la música de fons causada pel soroll de plats, copes, coberts dels restaurants i bars del voltant de l’escenari, les habituals criatures jugant i corrent al davant del mateix, amb l’habitual soroll de fons ocasionat per les moltes persones que habitualment, i en un dia festiu més, parlen, riuen i criden a la plaça. El més sorprenent és que si tot això que els explico no fòs poc, l’execució d’una de les peces va estar enriquida per una traca que es va llençar molt a prop de la plaça de la Font.


Disculpes a la Banda Unió Musical de Tarragona, i al seu director el senyor Joan Baptista Messeguer, (responsable de que ens visiti una Banda d’aquesta categoria i a cost zero per l’Ajuntament), pel tracte tant inadequat que han rebut, dons en lloc de trobar facilitats per la realització del concert, tan sols han trobat entrebancs:

* En primer lloc no se’ls ha permès realitzar el concert al Palau de Congressos (escenari que era l’alternatiu en cas de pluja i el més adient per aquest tipus d’acte).
* Dos dies abans del concert els diuen que la recepció demanada a l’Ajuntament, no es podria celebrar, ja que ni l’Alcalde ni cap regidor del govern podia assistir-hi. (Finalment van concórrer dos regidors a la recepció, però no va ser una recepció del tipus a les que estem acostumats, ni tant sols havia una trista copa de cava).
* Habitualment s’oferia una col·laboració a la Banda, amb l’habitual ram de flors, al acabar la seva interpretació per cada un dels dos directors de les dos bandes que intervenien en el concert. Aquest any tampoc va ser atesa, no havia pressupost... (això sí, per pujar a l’escenari i lliurar el ram de flors que l’ajuntament no ha volgut pagar i sortir a la foto si que s’està disposat).
* L’altra col·laboració que demanava la Banda, era l’ampolla d’aigua que se’ls dona habitualment als musics, o el dinar o el sopar dels músics de la Banda convidada, pel que evidentment, tampoc ha hagut pressupost i no se’ls ha donat.


Voldria que aquest escrit ens fes reflexionar a tots els membres del consistori, i servís perquè una situació com aquesta, amb tant poc tacte, tant desafortunada, i tant inapropiada no es torni a repetir.

M. Carme Duch Torrelles

Regidora de l’Ajuntament de Tarragona

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No trobo del tot correcte que la senyora Duch utilitzi la Banda per fer oposició a l'actual govern, però veig que és la única cosa que sap fer. Que deixi de parlar de la gestió de l'Ajuntament i de posar en dubte el seu pressupost i que opini, veritablement, de com ens vam sentir tots (no només els músics, sinó també els espectadors) després del concert. No crec que ara mateix, després del fracàs de les últimes el·leccions municipals, aquesta dona estigui per llençar-se a sobre floretes. D'acord amb la seva opinió, espero que no es torni mai a repetir una situació d'aquest caire; no només mirant a favor nostre, sinó a favor de tots aquells que volen fer gaudir la gent amb bones intencions.

Anònim ha dit...

La sra. Carme Duch exposa amb coneixement la seva opinió amb els ulls des de dins l'ajuntament. Moltes coses de les que ha dit els qui som ciutadans no les coneixem i per això no en podem opinar.

Els músics ens vam sentir molt malament, no per com vam tocar, que considerant l'entorn vam saber aguantar el "tipo", si no pel context en general.
El públic segurament també, però m'hagués agradat que algú expresés el que va viure, encara que fós en un escrit al diari... Fets més insignificants es reivindiquen, i perquè no, el respecte a la BUMT.